Op privateleasevergelijker.nl vind je de beste deals van meer dan 20 verschillende aanbieders, maar nu horen wij je denken: ‘hoe bepaal je nou eigenlijk wat de beste deal is?’. Goede vraag. Het is natuurlijk veel te kort door de tarzanbocht om te stellen dat de laagste prijs automatisch ook de beste deal is. Nope. De kwaliteit van een private leasecontract is namelijk afhankelijk van heel veel factoren. Het begint al met de auto zelf. Welke opties zitten erop? Een ander blits velgje kan het maandtarief direct met een flink aantal euro’s verhogen. En een belangrijke factor is natuurlijk de duur van het contract en het aantal kilometers dat hierbij inbegrepen is. Langdurige contracten (60 maanden) met een laag aantal kilometers per maand (5.000) levert een zeer laag maandtarief op. Veel aanbieders denken slim te zijn door altijd het tarief weer te geven obv 60 maanden en slechts 5.000 km per maand. Trappen wij natuurlijk niet in. En jullie ook niet!

Maar waar andere vergelijkers stoppen, gaan wij keihard door voor jullie. De voorwaarden van een contract zijn namelijk ontzettend relevant en belangrijk om te bepalen of iets een goede deal is. Wij kijken bijvoorbeeld ook naar zaken als opzegvergoeding en eigen risico. Zo rekenen sommige aanbieders 50% van de resterende termijnen als je eerder van je contract af wilt. Vertrouw ons, dat is hoog! Er zijn namelijk ook aanbieders die slechts 30% rekenen. En dan het eigen risico. Wat veel mensen niet weten is dat je PER schade een eigen risico betaalt. Dus ziet de aanbieder op drie verschillende plekken schade (krasjes/deukjes) als je de auto inlevert, dan betaal je ook drie keer je eigen risico. Het maakt dan nogal uit of je eigen risico 225 EUR, 350 EUR of zelfs 500 EUR is. Poeh jemig, dit is toch allemaal niet meer te overzien? Jawel, dat doen wij voor je. Wij hanteren op ons platform namelijk de PLV-index. De wat? De PLV-index…oftewel, de privateleasevergelijker-index.

De PLV-index is een supersonisch algoritme dat met alle variabelen (ook prijs) rekening houdt. Daar rolt in onze ogen dan de beste deal uit en wij vinden dat deze beste deal altijd bovenaan moet staan. Niet de goedkoopste. De beste! Zo kan het dus voorkomen dat een hoger maandtarief toch als beste deal bovenaan staat. Nu weet je waarom. En nu als de wiedeweerga weer terug naar de vergelijker. Succes!