De Tesla Model 3 private leasen?

De Tesla model 3 private leasen? Een interessante keuze?

Het is een willekeurig weekend in september. Koud. Regenachtig. We staan op een parkeerplek ergens bij een Amsterdamse haven. En we zien veel Tesla Model 3’s. Heel veel. Overal waar we kijken zien we ze staan. Ze worden massaal uitgeleverd. Met honderden tegelijk. Tesla is het meest verkochte automerk van september en het gaat waarschijnlijk de meeste verkochte auto van 2019 worden. Geen verrassing, want dit heeft natuurlijk alles met de zakelijke bijtelling te maken. Het bijtellingspercentage verdubbelt in 2020 van 4% naar 8%. Nu krijgen wij natuurlijk heel vaak de vraag gesteld: “kan je de Tesla Model 3 ook private leasen?” En als deze auto zo populair is, waarom zien we hem dan niet op jullie site terug? Weet je, dit is gewoon een ijzersterke vraag. Tijd voor een ijzersterk antwoord!

Kun je de model 3 private leasen?

Ja, de Tesla Model 3 kan je private leasen. Er zijn enkele aanbieders die hem in het assortiment hebben, zoals de ANWB en Athlon. En we hebben nieuws voor je, we gaan de Model 3 binnenkort ook vergelijken (update: inmiddels vergelijken we de Tesla Model 3 op onze site). Echter is het maandbedrag vrij hoog. Vergeet niet dat de huidige Tesla Model 3 een vrij dure uitvoering is. De ANWB biedt de Tesla Model 3 aan vanaf 695 EUR per maand. Athlon zit op 849 EUR per maand.

Wij denken dat dit voor veel mensen gewoonweg teveel geld is. De goedkopere ‘budget’ versie van de Tesla Model 3 is nog niet leverbaar, maar in 2020 wel. En dan kan het maandbedrag zomaar eens rond de 500 EUR liggen. En voor dat bedrag heb je een zelfrijdende auto met digitale scheetkussens. Wie wil dat nou niet? Nog even geduld dus en als je niet kan wachten? Vanaf 695 EUR per maand…