Private lease en eigen risico

Private lease en eigen risico

Private lease en eigen risico. De spreekwoordelijke dikke adder onder de kunstgrasmat: het eigen risico. Het bedrag dat je zelf betaalt bij schade. Een aantal dingen waar je op moet letten. Allereerst natuurlijk het bedrag zelf en dit verschilt per aanbieder enorm. We zien 225 EUR voorbij komen, maar ook vaak genoeg 500 EUR eigen risico. Maar nu komt het, wat veel mensen niet beseffen is dat je dit eigen risico PER schade betaalt.

Houd er rekening mee dat als je de auto inlevert (na 3, 4 of 5 jaar) de leasemaatschappij een grondige check gaat doen op schades. Ook krasjes waarvan je niet eens doorhad dat ze er zitten worden meegenomen. Een schade op de bumper is een andere schade dan ‘die ene’ onder diezelfde bumper. De leasemaatschappij gaat lekker tellen en zo kan het voorkomen dat je opeens drie schades gepresenteerd krijgt. En dan is het eigen risico een zeer vervelend onderdeel van een rekensom. Drie keer 500 EUR is nou eenmaal dik veel meer dan drie keer 225 EUR.

Zorg dat je aanwezig bent bij de eindinspectie

Let hier dus goed op als je aan het oriënteren bent. Wij hebben het zoveel mogelijk voor je op een rijtje gezet. En een dikke eindtip: zorg dat je bij de eindinspectie aanwezig bent. Je kan namelijk met de inspecteur nog wel wat ‘onderhandelen’. Het zijn best aardige mensen die schade experts. Mijn schoonvader is schade expert…hele aardige man.