Is elektrisch rijden goedkoop?

Is elektrisch rijden goedkoop?

A big question: Is elektrisch rijden goedkoop? Dit is een vraag waar veel mensen mee rondrijden en begint inmiddels dezelfde orde van grootte te krijgen als de vraag der vragen: ‘to be or not to be’. We krijgen deze vraag bijna iedere dag gesteld. Is elektrisch rijden goedkoop? Wij bekijken het uiteraard vanuit het private lease perspectief. 2021 wordt een spannend jaar als het om elektrisch private leasen gaat. Opel komt met de Corsa-e, Peugeot met de e-208 en Volkswagen introduceert de ID3 waar wij heel veel van verwachten. Allemaal auto’s in het betaalbare segment en allemaal auto’s met een nieuw accupakket waarmee je een 300+ kilometer range hebt. Maar zijn deze nieuwe generatie elektrische auto’s ook goedkoop?

Zijn de nieuwe generatie elektrische auto’s goedkoop?

Kort antwoord: nee. Een elektrische auto is nu eenmaal niet goedkoop, ook in private lease niet. De vele accu’s maken een elektrische auto duur. In de private lease kan een elektrische auto echter toch interessant zijn. Laten we de Opel Corsa-e eens als voorbeeld nemen. Een normale Corsa in een beetje uitvoering kost rond de 320 EUR in de maand. De Corsa-e wordt nu aangeboden voor 469 EUR per maand. Dan heb je in de basis al flinke opties erop dus voor dit bedrag rij je een complete auto. Maar nu komt het: bij de gewone Corsa betaal je natuurlijk nog wel tankkosten. Een volle tank kost je zo’n 75 EUR. Twee keer tanken in de maand is dus 150 EUR erbij. Een Corsa-e laad je thuis volledig op voor zo’n 10 EUR en zo’n 15 EUR aan een openbare laadpaal.

Elektrisch rijden is niet goedkoop, maar is het wel interessant?

Als je het zo bekijkt komen de maandelijkse kosten van een 100% elektrische auto opeens akelig dicht in de buurt van de brandstof variant. En dan rij je wel een gloednieuwe Opel Corsa-e met leuke opties, een acceleratievermogen waar je U tegen zegt en een zeer eigentijds design. Dus nog een keer de vraag: is elektrisch rijden goedkoop? Nee. Is elektrisch rijden interessant? Jazeker! Zeker in het lagere segment. 2021 wordt een elektrisch beladen jaar! Trust us. Al nieuwsgierig geworden? Bekijk dan direct ons 100% elektrische aanbod:

Bekijk 100% elektrische aanbod (klik hier)