Elektrische auto leasen

Elektrische auto leasen? Ontdek hier de voordelen! 

Okay, je bent op zoek om een elektrische auto te leasen. Slim! Een elektrische auto leasen brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Daarnaast geloven wij dat elektrische auto’s de toekomst is van autorijden. Echter zul je ongetwijfeld nog met enkele vragen zitten, zoals:

 • Waar kun je een elektrische auto leasen? En welke modellen zijn er beschikbaar? 
 • Is een elektrische auto leasen duur? 
 • Brengt een elektrische auto besparingen met zich mee?

Als je een elektrische auto privé wilt leasen, zit je wat duurder qua maandtarief dan auto’s op brandstof. Alleen als het op laadkosten aankomt, zijn elektrische auto’s een stuk interessanter dan auto’s op benzine of diesel. 

Zijn laadkosten de enige besparingen van elektrische auto?

Zoals we net hebben aangegeven, zijn elektrische auto’s in de private lease wat duurder dan benzine- of dieselauto’s. Je kunt daarentegen wel heel wat geld besparen als het aankomt op laadkosten. Hoeveel dit exact is kun je berekenen in onze ‘rekenmodule’

Je kunt je elektrische auto opladen aan speciale snelladers langs de snelweg. Je betaalt dan per kWh. Deze prijzen kunnen echter flink uiteenlopen. Het voordeligste is om een laadpaal bij je woning te installeren. Je betaalt dan ongeveer 23 cent per kWh. De kosten hangen heel erg af van het model van de auto en de manier van opladen, maar zijn (vrijwel) altijd lager dan de brandstofkosten voor een benzine- of dieselauto. Ter vergelijking: een vaatwasbeurt kost ongeveer 22 cent per kWh. Je elektrische auto opladen kost dus niet veel meer dan het gebruiken van huishoudelijke apparaten. 

Wat kost onderhoud aan elektrische auto’s?

Goede vraag! Bij elektrische auto’s ben je minder geld kwijt aan het onderhoud. Een elektrische auto heeft minder beweegbare onderdelen dan een benzine- of dieselauto. Dit betekent dat er minder slijtage plaatsvindt. Olie verversen, een nieuwe distributieriem of een kapotte brandstoftank is voorgoed verleden tijd. 

Dat een elektrische auto minder beweegbare onderdelen heeft, betekent natuurlijk niet dat de auto niet kapot kan gaan of dat er nooit onderhoud nodig is. Het kan voorkomen dat de accu vervangen of gerepareerd moet worden. Dit komt echter niet vaak voor. Na 200.000 kilometer is er vaak nog meer dan 90 procent van de capaciteit aanwezig. 

Welke modellen biedt Privateleasevergelijker.nl aan?

Welke modellen bieden wij allemaal aan op onze website? Op Privateleasevergelijker.nl vind je de volgende modellen:

 • Tesla model 3;
 • SEAT Mii electric;
 • Hyundai KONA electric;
 • Renault ZOE;
 • Peugeot e-208;
 • SKODA CITIGO e iV;
 • Hyundai IONIQ electric;
 • Opel Corsa-e;
 • Nissan LEAF.

Het gehele overzicht kun je terugvinden op onze 100% elektrisch pagina. 

De ‘Het is bijna lente deals’

Eén van de aanbieders waar wij mee samenwerken “Yourlease”, komt dit jaar met de ‘Het is bijna lente deals’. Dit is een mega P deal en gaat om de Toyota C-HR en de Kia Picanto. Dit is hét moment om over te stappen naar elektrisch rijden. Op deze pagina vind je meer informatie over deze deal.